Ads Top

8K Full Array LED tv met cognitieve intelligentie aangedreven

De nieuwe Sony BRAVIA XR MASTER Series Z9J gebruikt volgens de fabrikant een volledig nieuwe verwerkingsmethode die verder gaat dan conventionele kunstmatige intelligentie (AI). De Z9J (leverbaar in 75 en 85 inch) wordt aangedreven door de Cognitive Processor XR voor een zeer realistische weergave van alle typen content.

Door middel van AI verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in meerdere zones, waarbij de Z9J detecteert waar de ‘focuspunten’ in het beeld zich bevinden. Conventionele AI kan alleen beeldelementen zoals kleur, contrast en detail individueel detecteren en analyseren, maar de nieuwe Cognitive Processor XR kan een hele reeks elementen tegelijk analyseren. Hierdoor worden alle elementen in onderlinge samenhang aangepast voor het beste eindresultaat, waardoor alles in de scene wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Conventionele Artificiële Intelligentie (AI) is daar niet toe in staat.

Verder maakt de Z9J gebruik van de XR Contrast Booster. Deze maakt lichte gebieden lichter en donkere gebieden donkerder, zonder dat er details verloren gaan in schaduwen of overbelichting. De Z9J is tevens uitgerust met X-Wide Angle. Dankzij deze technologie wordt kleurverandering beperkt wanneer men van de zijkant kijkt. Dit garandeert een optimaal beeld ongeacht de hoek van waaruit wordt gekeken. Er ontstaat een bredere kijkhoek die kleurverschuivingen vermindert, zodat de kleuren echt blijven ongeacht de kijkpositie. Gebruikers genieten vanuit elke hoek van hoogwaardige beelden met een mooi bereik en meer diepte dan ooit.

De Z9J BRAVIA 8K Full Array LED tv Serie is beschikbaar bij een geselecteerd aantal Sony dealers in de Benelux vanaf 6999 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.