Ads Top

Sony full-frame camera voor filmische expressie

Sony kondigt de FX3 camera (model ILME-FX3) aan. Dit model garandeert volgens Samsung filmische expressie, professionele bedienbaarheid en betrouwbaarheid in één compact en lichtgewicht apparaat.

De full-frame CMOS Exmor R-back-illuminated sensor biedt (naar schatting) 10,2 effectieve megapixels voor filmopnamen en 12,1 effectieve megapixels voor foto's. Dit garandeert samen met de BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor een hoge gevoeligheid en weinig ruis in het gevoeligheidsbereik van de camera. Het standaard ISO-bereik van de camera is 80 tot 102.400 (uitbreidbaar tot 409.600 bij het opnemen van film), en het dynamische bereik is een indrukwekkende 15+ stops.

Filmmakers creëren eenvoudig een filmische sfeer zonder postproductie met S-Cinetone. Deze beeldprofielen zijn gelijk aan die van de FX6- en FX9-Cinema Line-camera’s en spelen in op de toenemende behoefte aan expressievere diepte.
De FX3 kan 4K opnamen tot 120 beelden per seconde vastleggen. Buitengewoon vloeiende 5x (max.) slowmotionopnamen bij QFHD-resolutie (3840 x 2160) met autofocus bieden nieuwe expressieve mogelijkheden.

Deze camera weegt slechts 715 gram, inclusief batterij en geheugenkaarten. De behuizing is 77,8 mm hoog, 129,7 mm breed en 84,5 mm diep.

De camera is voorzien van vijf schroefgaten (1/4-20 UNC) voor accessoires maar is licht genoeg voor bediening vanuit de hand, evenals om te dragen en op te zetten. De FX3 is daardoor uitstekend inzetbaar voor handheld filmen. De meegeleverde XLR-handgreep kan zonder speciaal gereedschap aan de behuizing worden bevestigd via de Multi Interface Shoe. De body beschikt ook over drie extra schroefgaten voor accessoires: twee op de bovenkant en één aan het uiteinde. Zo kunnen externe monitors, recorders, draadloze microfoonontvangers of andere accessoires of uitbreidingen veilig worden bevestigd.

De nieuwe FX3 camera is vanaf maart beschikbaar in de Benelux voor 4700 euro.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.