Ads Top

Ronald Koeman gevolgd voor driedelige docuserie bij Videoland

Het is 20 mei 1992. FC Barcelona – Sampdoria, de finale van de Europa Cup 1. Het iconische stadion Wembley als decor. Minuut 111. Ronald Koeman legt aan voor een vrije trap, knalt deze in de verre hoek en maakt hiermee dé goal van zijn carrière. De Europa Cup 1 gaat mee naar Spanje en Koeman steelt de harten van alle Catalanen. Omgekeerd stelen Catalonië en de stad Barcelona voor altijd het hart van Ronald Koeman.

Het is 19 augustus 2020 en Ronald Koeman is terug op de plek waar zijn hart ligt. Hij maakt de overstap van het Nederlands elftal naar FC Barcelona, waar hij trainer wordt en zo zijn langgekoesterde wens in vervulling laat gaan. Videoland volgde hem van dichtbij tijdens deze overstap en tijdens zijn eerste maanden als trainer van FC Barcelona. Met een intiem en bijzonder portret als resultaat: Força Koeman. Een portret over een droom, nostalgie, familie en liefde voor de stad, dichterbij Ronald Koeman is nog nooit iemand geweest. De driedelige docuserie is vanaf 17 februari in zijn geheel te zien bij Videoland.

'Força Koeman' gaat niet alleen over de nieuwe sportieve uitdaging, maar ook over Koemans familie, zijn verleden en zijn onvoorwaardelijke liefde voor de stad Barcelona. Van dichtbij wordt één van de grootste transfers van 2020 gevolgd. Geen deur blijft gesloten, vanaf het moment van de ondertekening van zijn contract is elke stap zichtbaar. De eerste maanden van Koeman gaan ook nog niet over rozen. Het elftal draait niet naar verwachting, Messi dreigt te vertrekken, de club heeft beperkte financiële middelen, de spanning stijgt richting El Classico en er worden verschillende wedstrijden op rij verloren. Wat doet dit alles met de mens Ronald Koeman en hoe gaan hij en zijn familie om met alle druk, pers, roddels en geruchten? Naast Ronald zelf komen bijvoorbeeld ook gezinsleden en (oud-)voetballers als Memphis Depay, Giovanni van Bronckhorst en Frenkie de Jong aan het woord.       

De driedelige docuserie 'Força Koeman' wordt geproduceerd door Captains Studio, in samenwerking met Koemans management Wasserman, en is vanaf 17 februari in zijn geheel te zien bij Videoland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.