Ads Top

Samsung onthult uitgebreide line-up van MicroLED-, QLED 8K- en Lifestyle-tv's

Samsung Electronics onthult zijn nieuwste line-up van MicroLED-, QLED 8K- en Lifestyle-tv’s tijdens de techbeurs CES 2020 in Las Vegas.

Zo introduceert Samsung met de modulaire MicroLED een oplossing die innovatieve schermtechnologie combineert met 'ongekende mogelijkheden tot personaliseren'. Het gaat om beeldschermen van 75, 88, 93 en 110 inch in ultradunne randloze ontwerpen, waarbij alle vier de kanten van de randen praktisch verdwenen zijn. Consumenten kunnen ook meerdere MicroLED-panelen met elkaar verbinden om nieuwe combinaties te maken en hun tv aan te passen aan de specifieke ruimte.

MicroLED-schermen bieden een grotere diepte, betere resolutie en hogere helderheid, evenals een piekhelderheid van 5000 nits. Ze benutten ook opschalingsmogelijkheden om de hoogste kwaliteit content te leveren, ongeacht de bron. Het resultaat is dat deze MicroLED-schermen een ongeëvenaard gevoel van onderdompeling bieden voor de kijkervaring thuis.

Het vlaggenschip van de nieuwe line up, de Q950TS QLED 8K-tv van Samsung, is volgens het bedrijf de eerste 8K-tv in de industrie die een ultradunne vormfactor, premium 8K-beeldkwaliteit en surroundgeluid combineert.

Uitgerust met de AI Quantum Processor 8K heeft het ingebouwde 8K AI-opschaling en deep-learningmogelijkheden die automatisch niet-8K-content kunnen opschalen naar 8K-resolutie. Met de functie Adaptive Picture kan de processor ook het scherm optimaliseren voor zowel omgevingscondities als individuele beelden.

De QLED 8K biedt ook Q-Symphony, Object Tracking Sound (OTS) en Active Voice Amplifier. Deze functies maximaliseren dynamische audio. In combinatie met de HW-Q800T-soundbar, de winnaar van CTA ‘Best of Innovation’, worden de luidsprekers van de tv gesynchroniseerd met de soundbar en bieden zo een extra audiokanaal om een dynamischer geluidsbeeld te creëren.

Samsung kondigt ook een verdere uitrol aan van The Sero. The Sero, wat in het Koreaans 'verticaal' betekent, kan net als een smartphone of tablet tussen horizontale en verticale weergave draaien. Na de eerste uitrol in Zuid-Korea vorig jaar is Samsung van plan in 2020 de beschikbaarheid van The Sero uit te breiden naar verschillende markten wereldwijd.

Gericht op millennial- en Gen Z-consumenten, heeft The Sero een modern ontwerp dat opvalt in elke ruimte en beschikt over een scala aan verschillende weergavefuncties voor als ze niet in gebruik is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.