Ads Top

A Star is Born opnieuw best bekeken bij Pathé Thuis

‘A Star Is Born’ van Warner Home Entertainment is de meest gestreamde film op Pathé Thuis in 2019. Bovendien is deze film ook nog eens de meest populaire film allertijden bij de VOD-dienst. Het succes van het bijbehorende nummer Shallow heeft ongetwijfeld geleid tot meer herkenbaarheid voor de film. Opvallend is het verschil met Bohemian Rhapsody: deze laatstgenoemde film deed het in de bioscopen een stuk beter dan de film met Bradley Cooper en Lady Gaga in de hoofdrollen. Thuis is dit juist omgekeerd.

Gekeken naar de lokale markt, is duidelijk dat er één titel met kop en schouders boven alle andere lokale producties uitsteekt. De winnaar in de categorie Beste Nederlandse film is de comedy Bon Bini Holland 2 van Jandino Asporaat, uitgebracht door WW Entertainment. Dit is volledig in lijn met de bioscopen, waar Bon Bini Holland 2 in 2018 ook de best bezochte Nederlandse film was.

Ook niet geheel onverwacht is de winnaar van de titel 'meest succesvolle filmdistributeur', namelijk Disney. De populariteit van deze filmdistributeur toont zich niet alleen in de bioscoop en via hun streamingservice Disney+. Ook bij Pathé Thuis neemt Disney een dominante positie in.

Volgens Pathé Thuis was 2018 het jaar van de avonturenfilms maar is 2019 het jaar van de superhelden: er staan maar liefst 4 films met superhelden in de top 10 van 2019, Aquaman, Deadpool 2, The Avengers Endgame, en Venom. Ook de Nederlandse film maakt een opmars. Waren er voorgaande jaren geen Nederlandse titels in de toplijsten te vinden, in de toplijst van 2019 wordt met deze trend gebroken; er staan maar liefst 3 Nederlandse titels in dit overzicht met onder andere Verliefd op Cuba en award winnaar Bon Bini Holland 2.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.