Ads Top

Samsung werkt samen met 8K Association om certificeringsprogramma te introduceren

Samsung heeft een samenwerking met de 8K Association (8KA) aangekondigd. Het doel is om een eerste certificatieprogramma op te zetten dat onderscheid maakt tussen 8K-compatibele televisies en andere apparaten.

Het 8KA-certificeringsprogramma is bedoeld om televisies met vier keer zoveel pixels te onderscheiden van de standaard 4K-televisies op het gebied van helderheid, contrast en kleur, en high dynamic range (HDR) prestaties. Onder de geteste functies zijn onder andere een schermresolutie van 7680 x 4320, een piekhelderheid van meer dan 600 nits, beeldoverdracht van HDMI 2.1 en High Efficiency Video Codec (HEVC).

Leden zoals Samsung kunnen 8K-gecertificeerde tv's promoten nadat ze zijn gevalideerd door de 8KA. De 8KA is ook van plan dit jaar de inspanningen op het gebied van voorlichting in veel verschillende industrieën te intensiveren om ledenparticipatie, innovatie en contentontwikkeling binnen het 8K-ecosysteem te bevorderen.

Naast uitbreiding in verschillende industrieën, is de 8KA van plan om promotionele activiteiten voor de 8K-industrie te verspreiden via demo's die de geavanceerde technologische ontwikkeling van 8K-compatibele producten, productieworkflow, leveringsopties en andere apparaten tonen. De programma's en initiatieven laten zien hoe consumenten 8K-content, het ecosysteem en bijbehorende standaarden kunnen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.