Ads Top

DPG start Vlaamse Netflix

DPG Media, het moederbedrijf boven de zenders VTM en Q2, lanceert dit jaar een betaalde streamingdienst, een soort Vlaamse Netflix.

Een datum voor de lancering is er nog niet, en de naam moet nog bedacht worden. Het nieuwe platform zal in elk geval binnen- en buitenlandse series en films aanbieden, meldt de VRT.

Ook de reeks De bende van Jan De Lichte zal er te zien zijn.

DPG wil de andere Vlaamse zenders er nog altijd graag bij betrekken, net als in Nederland met NLZiet is gebeurd. Kabelbedrijf Telenet en zijn dochters Vier, Vijf en Zes zien voorlopig geen brood in een Vlaamse Netflix.

Dirk Lodewijckx, algemeen directeur TV, radio en streaming bij DPG Media, erkent dat het een risicovol avontuur is. 'Maar het is een illusie te denken dat we zonder een betaalplatform kunnen blijven maken wat we nu maken. Laat ons dat wat we hebben opgebouwd in Vlaanderen, straffe fictie, niet van onze plank laten eten door internationale spelers.'

DPG lanceert binnenkort zelfs een nieuwe Belgische lineaire zender, een tweede VTM-kanaal dat breder gaat dan de familiezender VTM.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.