Ads Top

Telenet introduceert nieuwe decoder met stembediening

Telenet is gestart vandaag met de geleidelijke uitrol van zijn nieuwste type decoder. Grootste vernieuwingen zijn de afstandsbediening met stembediening, opnames die bewaard worden in de cloud, en integratie van Netflix en YouTube.

De Telenet TV-box werd de afgelopen maanden in testfase al bij zo’n 20.000 klanten geïnstalleerd. Nu wordt hij geleidelijk verder uitgerold.

Nieuw is dat de afstandsbediening is uitgerust met stembediening en kan je deze kunt gebruiken als microfoon om je decoder te besturen. Je drukt eenvoudig de spraaktoets in geeft een commando of zoekterm zoals ‘VIER’, of ‘Brad Pitt’. De TV-box zal de resultaten weergeven of naar de betreffende zender zappen. Omdat de afstandsbediening op een andere technische manier communiceert met de decoder (via radiofrequentie in plaats van infrarood), kan je de box voor het eerst ook opbergen in de kast.

Opnames worden niet meer bewaard op een ingebouwde harde schijf, maar ‘in de cloud’. Dit betekent dat ze niet langer verloren gaan wanneer een klant een nieuwe decoder nodig heeft.  En door integratie van apps, kan Netflix of Youtube kijken eenvoudig via de box, zonder benodigdheden als Apple TV of Chromecast.  De box ondersteunt bovendien 4K en HDR.

Bij de TV-box hoort ook een nieuwe applicatie en website: de Telenet TV-app en Telenettv.be. Door de ingebouwde mogelijkheid om te ‘casten’ kan alle content van de app eenvoudig naar een tweede televisiescherm gestuurd worden. Een tweede decoder wordt hierdoor steeds minder noodzakelijk: zowel live kijken als alle opnames zien, kan makkelijk op een tweede grote scherm via casting vanuit de app of website.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.