Ads Top

Consumentenbond: Fabrikanten Smart TV laks met apps

De fabrikanten van Smart TV's kunnen en willen geen garantie geven dat de apps op hun toestellen blijven werken. Dat concludeert de Consumentenbond na gesprekken met Philips en Samsung.

Aanleiding voor de gesprekken waren de ruim 500 meldingen over verdwenen apps die sinds maart 2018 binnenkwamen op het meldpunt ‘Apps op smart-tv’s moeten blijven werken’. Uit de meldingen blijkt dat consumenten vaak juist vanwege die apps voor een specifiek toestel kiezen. Daarnaast geven de klagers aan zich misleid te voelen doordat apps zomaar kunnen verdwijnen.

De Consumentenbond vindt dat fabrikanten meer moeten doen om te zorgen dat apps blijven werken, zo zouden zij afspraken kunnen maken met de appmakers.

Bijna de helft van de klachten gaat over relatief nieuwe televisies van 3 tot 5 jaar oud. 42 procent van de klagers mist de NPO-app. De meeste klachten gaan over tv’s van Samsung (60 procent), het bedrijf met verreweg het grootste marktaandeel voor smart-tv’s. Daarnaast komen er veel klachten binnen over Philips (21 procent). Ook LG en Sony komen niet met oplossingen.

De Consumentenbond raadt het gebruik van een mediaspeler aan, die moet worden aangesloten via de HDMI-poort van de tv.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.