Ads Top

Sony kondigt eerste 8K-televisies aan met HDR-ondersteuning

Sony heeft op de CES in Las Vegas zijn eerste 8K HDR-tv's voor consumenten gepresenteerd. Het gaat om modellen van 85 en 98 inch.

De ZG9-serie biedt LED-televisies met 8K resolutie en HDR. Het is de opvolger van de ZF9 op, een 4K-televisie met HDR-ondersteuning.

De ZG9 bestaat uit een ledscherm met meerdere modules die los van elkaar worden aangestuurd. Dat moet resulteren in een contrast en helderheid.

De ZG9 8K LED TV serie en AG9 4K OLED TV maken beide gebruik van de Picture Processor X1 Ultimate. Deze processor speelt volgens Sony een sleutelrol bij de productie van een natuurgetrouw beeld. De X1 Ultimate heeft een uniek algoritme speciaal ontwikkeld voor 8K resolutie.

Meer dan 8 miljoen zelf oplichtende pixels worden nauwkeurig en individueel aangestuurd door de X1 Ultimate beeldprocessor. In aanvulling op de processor heeft de AG9 de Pixel Contrast booster technologie voor meer kleur en contrast in heldere partijen in beeld. Hierdoor produceert de AG9 een hoogwaardige beeldkwaliteit die het niveau van een professionele referentie-monitor benadert, kleuren en beelden worden natuurgetrouw weergegeven. De processor verbetert SD en HD content zodat deze 4K HDR content benaderen.

Naast de 8K-televisie werden ook nieuwe 4K-modellen gepresenteerd van 55, 65 en 77 inch. Ze draaien op het Android TV-besturingssysteem van Google.

Sony maakte ook bekend dat AirPlay 2 van Apple aan zijn Android-televisies wordt toegevoegd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.