Ads Top

Smartphone vervangt camera

Bijna de helft van de Nederlandse vakantiegangers neemt geen digitale camera meer mee op reis. De smartphone wordt gebruikt om vakantiekiekjes te maken. Dit blijkt uit onderzoek van Fotocadeau.nl.

De smartphone wordt door 48,3 procent van de respondenten op vakantie gebruikt als camera. Opmerkelijk is ook dat 40 procent van de respondenten aangeeft foto’s nergens anders op te slaan dan op de camera. Slechts een vijfde van de deelnemers gebruikt een cloudoplossing en de rest maakt een back-up van de (vakantie)foto’s op de pc, harde schijf of tablet.

Bij gezinnen met kinderen, wordt het nageslacht het meest gefotografeerd (33 procent van de respondenten). Vrienden en familie staan op een tweede plaats (23 procent).

Noemenswaardig is ook dat de foto’s bijna alleen digitaal teruggekeken worden. Slechts 18 procent van de respondenten geeft aan losse foto’s af te laten drukken. 44 procent van de deelnemers heeft afgelopen jaar minimaal één keer een fotoalbum samengesteld en besteld. Wel blijkt dat tweederde van de mensen het erg leuk lijkt een foto-cadeau te krijgen, of aan een geliefde te geven. Slechts een derde van de respondenten voerde afgelopen jaar echter daad bij woord.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.