Ads Top

Nederlander blijft gewoon downloaden

Nederlanders blijven gewoon doorgaan met het illegaal downloaden. Dat blijkt uit een enquête van DVJ Insights, in opdracht van RTL Nieuws. Pas als er boetes uitgedeeld gaan worden, zegt een groot deel van de downloaders te stoppen.

Downloaden is sinds 2014 verboden in Nederland, maar daar lijken veel mensen geen boodschap aan te hebben. 14 procent downloadt nog altijd series, films en tv-programma's. Van de Nederlanders tot 34 jaar zegt zelfs een kwart nog illegaal series en films te kijken.

Negentien procent van de downloaders betaalt liever niet voor iets dat ook gratis te bekijken is. Zeventien procent geeft aan dingen te willen zien die in Nederland niet legaal te krijgen zijn.

Het downloaden neemt nog altijd niet af, bevestigt Tim Kuik van stichting Brein tegenover RTL. 'We zien geen daling in het uploaden en downloaden. De laatste cijfers zijn een jaar oud, daarin zit nog steeds een stijging. Dat komt zowel door het beschikbare aanbod als de kosten. Het blijft aanlokkelijk om het gratis te doen. Dankzij diensten als Spotify is wel een daling bij muziekdownloads.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.