Ads Top

Google introduceert Fotoscan om foto’s te kunnen digitaliseren

Ruim vier op de vijf Nederlanders heeft fotoboeken van vroeger. Slechts twee procent heeft deze gedigitaliseerd, terwijl ruim de helft dit wel graag zou willen. Google introduceert daarom de nieuwe app Fotoscan, waarmee het bedrijf inspeelt op deze behoefte.

Met de gratis app voor Android en iOS kunnen gebruikers gemakkelijk afgedrukte foto's op hoge kwaliteit scannen via de camera van de smartphone en digitaliseren. Dat kan snel en zonder schittering of glans die normaliter op een foto-van-foto te zien is; binnen vijf seconden is een oude foto in hoge kwaliteit gescand en opgeslagen. Wie de foto’s opslaat in Google Foto’s kan deze bovendien gemakkelijk doorzoeken en delen met vrienden en familie.

De Google Fotoscan maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de beste digitale versie van de afgedrukte herinnering te maken. Acties die worden uitgevoerd zijn verbetering van de witbalans, correctie van de beeldverhouding, rotatie van de foto, automatische verbetering en - het lastigst van allemaal - verwijdering van glans en schittering.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.