Ads Top

Ruim helft Nederlanders doet aan bingeviewen

Ruim de helft van de Nederlanders heeft in het afgelopen halfjaar wel eens aan bingeviewen gedaan. Vooral bingeviewen via Video-on-Demand diensten zoals Netflix, HBO of NLZiet neemt toe, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper .

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft de afgelopen zes maanden meerdere afleveringen van een serie achter elkaar bekeken. Het meest populair blijft het bekijken van tv-series die zijn opgenomen van een tv-zender: 16 procent gaf bij de meting onder het Consumer Panel van juli 2015  aan op deze wijze te bingeviewen, gevolgd door 13 procent die series heeft gedownload of bekeken via (streaming) Video on Demand-diensten zoals HBO en Netflix.

Bingeviewen via VoD-diensten is ook sterk in opkomst. In vergelijking met de vorige meetperiode, zes maanden geleden, gaven bijna tweemaal zoveel mensen aan op deze wijze aan bingeviewen te doen: 13 procent versus zeven procent. Opgenomen tv-series kijken of series op dvd achter elkaar bekijken, daalt in populariteit. Bij tv-opnames drie procentpunten, bij series op dvd vier procentpunten naar acht procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.