Ads Top

Canon presenteert portable 2/3 inch 4K-broadcastlens

Canon presenteert de CJ12ex4.3B, een nieuwe portable 2/3” 4K-zoomlens met ‘s werelds breedste wijdhoek en kortste brandpuntsafstand – een indrukwekkende 4.3mm – en ontworpen voor professionals die interviews of live evenementen vastleggen, zoals sport en nieuws. Canon maakt vandaag ook bekend bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe, compacte 2/3” allround 4K-zoomlens. Deze nieuwe, veelzijdige lens zal het Canon-assortiment 4K-omroeplenzen voor camera’s met 2/3” sensoren vergroten en is geoptimaliseerd voor zowel binnen- als buitenopnamen. Daarmee is de lens geschikt voor uiteenlopende toepassingen, waaronder sportevenementen, live programma’s en tv-series en commercials.

 Deze zoomlens levert een volgens Canon superieure 4K-beeldkwaliteit over het gehele bereik van 12x optische zoom. De lens biedt de vrijheid om snel te worden ingezet onder wisselende opname-omstandigheden en stelt gebruikers in staat direct over te schakelen van een 4.3mm ultrawijdhoek naar close-ups, terwijl de superieure beeldkwaliteit vanaf het centrum tot aan de rand gewaarborgd blijft. Een ingebouwde 2x extender vergroot het brandpuntbereik en handhaaft met 4K de optische prestaties van de zoomlens.

Ter ondersteuning van de scherpe, contrastrijke beelden is bij de CJ12ex4.3B optimaal gebruik gemaakt van fluoriet en UD-glas in combinatie met Canon’s hoogwaardige lenscoatings. Dit resulteert in een uitzonderlijk goede controle over ghosting en flare. Een nieuw, uit drie groepen bestaand intern focussysteem reduceert bovendien focusvariaties.

De compacte CJ12ex4.3B heeft een geheel nieuw ontwerp en is met slechts 2,1 kg licht in gewicht. Daarmee is deze zoomlens qua formaat en gewicht vergelijkbaar met een 2/3” HD-lens. De lens is ideaal voor opnamen vanaf de schouder – een traditionele positie bij nieuwsploegen – en kan gemakkelijk onderweg worden gebruikt. Het ergonomische ontwerp en de goede grip maken hem comfortabel in het gebruik gedurende langere perioden. De CJ12ex4.3B is uitgevoerd met drie 20-pins connectoren en daarmee eenvoudig te integreren met bestaande HD zoom/focus controllers. Bovendien kan de lens rechtstreeks worden aangesloten op een extern, virtueel bedieningssysteem.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.