Ads Top

PENTAX introduceert ultragroothoekzoomlens voor 645Z

RICOH lanceert de HD PENTAX-DA645 28-45mmF4.5ED AW SR. Deze ultragroothoekzoomlens is de nieuwste toevoeging aan de serie verwisselbare lenzen voor de PENTAX 645Z en exclusief te gebruiken met PENTAX-middenformaatcamera’s.

Met een brandpuntsafstand van 22 mm tot 35,5 mm op een 35 mm-camera, is deze lens exclusief ontworpen voor digitale beeldbewerking. Zijn beeldcirkel is geoptimaliseerd voor een beeldsensor van de nieuwe PENTAX 645Z-middenformaatcamera (gelanceerd op 27 juni 2014). Daarnaast bevat hij een aantal geavanceerde lenscoatings met door PENTAX ontwikkelde technologieën. Hierdoor maak je beelden met superhoge resolutie, wat alleen mogelijk is met middenformaatcamera’s.  Dankzij zijn stof- en weersbestendige constructie is deze lens zeer betrouwbaar en duurzaam onder veeleisende gebruiksomstandigheden. Zo schiet je ook outdoor probleemloos verschillende beelden, zoals van weidse landschappen.

Deze zoomlens heeft een optische zoom van ongeveer 1.6, waarmee hij een bereik heeft van ultragroothoek tot groothoek (brandpuntsafstanden van 22 mm tot 35,5 mm op een 35 mm-camera, indien gebruikt met een PENTAX 645Z of 645D). Met visuele effecten die uniek zijn voor groothoeklenzen, waaronder overdreven perspectief en extra brede scherptediepte, is deze lens te gebruiken in uiteenlopende situaties. Denk aan weidse landschappen en kleine ruimten. Dat maakt geavanceerd fotograferen met middenformaatcamera’s nog veelzijdiger.

Het HD PENTAX DA-model is onderdeel van de PENTAX 645-lensserie en zijn beeldcirkel is geoptimaliseerd voor de beeldsensor van de PENTAX 645Z-camerabody. Zijn optiek bestaat uit zeventien elementen in twaalf groepen, waaronder twee hoogwaardige asferische elementen en twee Extra-low Dispersion-elementen (ED). Dit verbetert de beeldresolutie en helderheid aan de randen en minimaliseert aberratie. Daarnaast heeft de lens innovatieve coatings en een anti-reflecterende coating aan de binnenkant van de lensbehuizing. Met al deze eigenschappen haal je het beste uit middenformaatcamera’s.

De lens is behandeld met een hoogwaardige HD-coating met meerdere lagen voor betere lichtdoorlatendheid en minder reflectie. Deze coating zorgt voor scherpe, heldere beelden zonder overstraling en spookbeelden, zelfs onder de meest ongunstige lichtomstandigheden. Dankzij de combinatie met de hoogwaardige Aero Bright Coating – exclusief op PENTAX-producten – ben je met deze lens verzekerd van een hoge lichtdoorlatendheid en een lage refractie.

1 opmerking:

Mogelijk gemaakt door Blogger.