Ads Top

Meer belangstelling voor Ultra HD door WK

GfK ziet de belangstelling voor Ultra HD toestellen toenemen. In het algemeen deed de tv-markt het afgelopen kwartaal goed. In het tweede kwartaal steeg de omzet dan ook met 18 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Gecombineerd met de succesvolle prestaties van het Nederlandse voetbal team, een mooie 3e plek, zorgde dit evenement ervoor dat de CE markt eindelijk weer eens een positief saldo liet zien.

Het aanbod van Ultra HD televisies in verschillende beeldmaten nam toe en gedurende het WK zijn er veel promoties met Ultra HD TV’s geweest waardoor de vraag steeg. In het tweede kwartaal betrof de gemiddelde prijs 2.765 euro.

Door het WK voetbal noteerde het tweede kwartaal van 2014 een omzet boost voor consumenten electronica. In totaal werd er 361 miljoen euro uitgegeven, dat tot een omzetstijging van 5,3 procent leidde in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De Oranje koorts zorgde ervoor dat consumenten gretig in gingen op de verschillende tv  promotie campagnes. Dit varieerde van acties waarbij je bij de aanschaf van een tv een tablet cadeau kreeg, tot cashback promoties en combi-deals van televisies en soundstages.

Aanverwante tv producten zoals digitale insteekkaarten voor je tv (Cam modules) en tv  beugels profiteerde eveneens van het voetbal event. Deze beide productcategorieën lieten het afgelopen kwartaal een omzetgroei zien van meer dan 15 procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.