Ads Top

Breedste groothoeklens is klaar voor actie

Olympus heeft de nieuwe STYLUS Tough TG-860 voorzien van de breedste groothoek¬lens die op dit moment verkrijgbaar is voor compactcamera's (21 105 mm). Het kantelbare LCD is handig bij het maken van selfies of andere opnamen waarbij het lastig is om op de achterkant van de camera te kijken. De TG-860 kan vanaf afstand, via Wifi, worden bediend met een smartphone en wie de Olympus OI.Share-app installeert, kan de opnamen – voorzien van een geotag – direct publiceren op social media.

De 21-105 mm 5x optische groothoekzoomlens maakt het gemakkelijk om de hele scène vast te leggen, zeker bij groepsselfies. Bij minder goede lenzen gaat er snel een oor of een arm verloren, of zelfs een compleet persoon, en de beeldkwaliteit neemt vaak af bij een bredere groothoek. Verder corrigeert de TG-860 automatisch hinderlijke beeldvervormingen die een foto helemaal kunnen verpesten (doordat een hoofd bijvoorbeeld onnatuurlijk groot lijkt). 

De STYLUS Tough TG-860 is verder voorzien van een 5-assige hybride beeldstabilisator en een nieuwe Sportcam-modus die de beeldverhouding automatisch instelt op 16:9. Bij de Sportcam-modus kan men kiezen uit drie videoformaten: natuurlijke film-beelden in HD 1080 60p, high-speed filmbeelden (voor het weergeven van video's in slow motion) en timelapsefilmpjes. Voor een opeenvolgende reeks snelle actiebeelden maakt u gebruik van de Sport Burst-modus.

De TG 860 kan onder vrijwel alle omstandigheden worden gebruikt. Hij is waterdicht tot op een diepte van 15 m, bestand tegen stof, een val vanaf 2,1 meter, een druk van 100 kg en temperaturen tot -10°C.

Dit nieuwe model is verkrijgbaar vanaf half maart 2015 voor een prijs van 299 euro en wordt geleverd met een gratis garantie-uitbreiding van zes maanden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.