Ads Top

Nieuwe Micro Four Thirds digitale verwisselbare standaard zoomlens


Panasonic introduceert een nieuwe digitale verwisselbare standaard zoomlens voor de Lumix G Micro System camera's: de Lumix G X VARIO 12-35 mm/F2.8 ASPH. /POWER O.I.S. (H-HS12035). In deze 'X' lens worden de optische technologieën van Panasonic gecombineerd. Dit resulteert in een fantastische beeldweergave die zorgt voor levensechte structuur, helder contrast van rand tot rand, een unieke Nano Surface Coating die ghosts (dubbelbeelden) en flare (lichtvlekken) minimaliseert en een natuurlijke sfeer en opmerkelijke transparantie.
De nieuwe lens biedt een veelzijdig zoombereik van 12-35 mm (vergelijkbaar met 24-70 mm op een 35mm-camera) en een lichtsterkte van F2.8 over het totale zoombereik. Met deze lens kan een grote verscheidenheid aan opnames worden vastgelegd, van dynamische landschapsfoto's tot portretten, waarbij men gebruik kan maken van een prachtige onscherpte of een korte sluitertijd.
Het lensoppervlak is voorzien van Panasonic's Nano Surface Coating. Deze coating met nano-structuur en een extra lage brekingsindex zorgt ervoor dat reflectie wordt geminimaliseerd voor het totale zichtbare lichtbereik (380-780 nm). Het beeld wordt hierdoor bijzonder scherp en ghosts en flare worden sterk verminderd.
De POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator) waarmee deze Lumix G X lens is uitgerust, zorgt er niet alleen voor dat kleine, snelle bewegingen maar ook grote, langzame bewegingen op effectieve wijze worden gecompenseerd, zodat er zelfs bij weinig licht, zoals 's avonds of binnenshuis, met gemak fantastisch scherpe opnames kunnen worden gemaakt.
Het lenssysteem bestaat uit 14 lenzen in 9 groepen. De UED (Ultra Extra-Low Dispersion) lens minimaliseert chromatische aberratie en de UHR (Ultra High Refractive) lens zorgt voor een perfecte weergave van rand tot rand. Over het totale zoombereik biedt de lens van het midden tot de rand een hoog contrast en resolutie. Hierdoor kunnen zowel alle details van een landschap als alle nuances van een portret worden vastgelegd. Door toepassing van 4 asferische lenzen is de lenseenheid bijzonder compact. Een lengte van ongeveer 7,38 cm en een gewicht van 305 g maken de lens compact en dus heel gemakkelijk mee te nemen.
De H-HS12035 beschikt over een hoogwaardig intern scherpstelsysteem, dat ervoor zorgt dat resolutie en contrast uitstekend zijn terwijl de totale lengte gelijk blijft, of de lens nu is ingesteld op vergroting op ware grootte of op oneindig. Het gebruik van een stappenmotor zorgt voor een vloeiende en stille scherpstelling bij zowel foto- als video-opnames. Als de lens wordt geplaatst op een Lumix G Micro System camera, dan kan men gebruikmaken van het ultra snelle en hoge precisie Contrast AF-systeem.
Zeven lamellen geven het diafragma een ronde vorm. Bij het maken van opnames met een groot diafragma zorgt dit voor een mooi en vloeiend onscherpte-effect in de delen waarop niet is scherpgesteld. De zeer betrouwbare metalen vatting is slijtvast.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.