Ads Top

1,9 miljoen Nederlanders kijken tv via glasvezel

Het aantal huishoudens dat tv kijkt via glasvezel is het afgelopen jaar gestegen met zo’n 200.000 naar 1,92 miljoen. Het aantal koperaansluitingen daalt ondertussen, omdat er een start gemaakt is met het uitschakelen van deze voorziening op plekken waar glasvezel beschikbaar is.

Het aantal huishoudens dat beschikking heeft over glasvezel is het afgelopen jaar fors gestegen met zo’n 25 procent, zo blijkt uit het kwartaal- en jaaroverzicht 2023 van de Telecommonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Steeds meer Nederlanders beschikken inmiddels over snel internet via glasvezel of kabel. Waar in 2013 nog maar 9,3 procent van de Nederlanders een internetabonnement met een downloadsnelheid van 100 megabit per seconde en hoger had, was dit in 2023 81,7 procent. Europese doelstellingen voor algehele beschikbaarheid van meer dan 100 Mb per seconde per 2025 lopen daarmee op schema. Zo’n 7,3 procent van Nederlanders heeft een internetabonnement met een downloadsnelheid van 1 gigabit per seconde en hoger.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.