Ads Top

Hoge snelheden en hoge capaciteiten voor nieuwe Samsung microSD-kaarten

Samsung introduceert zijn 256 gigabyte (GB)[1] SD Express microSD-kaart met een leessnelheid tot 800 megabytes per seconde (MB/s). Daarnaast is het bedrijf begonnen met de massaproductie van zijn 1-terabyte (TB) UHS-1 microSD-kaart.

Met de introductie van een microSD-kaart op basis van de SD Express-interface, heeft Samsung naar eigen zeggen een primeur in de sector. Dankzij een energiezuinig ontwerp en geoptimaliseerde firmware voor hoge prestaties en warmtebeheer, levert de kaart SSD-waardige prestaties in een compact formaat.

Waar de leessnelheden voor traditionele microSD-kaarten met een UHS-1-interface beperkt waren tot 104MB/s, is met SD Express tot maar liefst 985MB/s mogelijk. Deze snelheden waren tot nu toe niet commercieel beschikbaar voor microSD-kaarten.

De SD Express microSD-kaart van Samsung heeft een sequentiële leessnelheid tot 800MB/s – 1,4 keer sneller dan SATA SSD’s (tot 560MB/s) en meer dan vier keer sneller dan traditionele UHS-1-geheugenkaarten (tot 200MB/s). Om de prestaties in het kleine formaat te garanderen, zorgt de Dynamic Thermal Guard (DTG) voor de optimale temperatuur, zelfs tijdens lange gebruikssessies.

Samsungs nieuwe 1TB microSD-kaart gebruikt acht lagen van de 8e generatie 1-terabit (Tb) V-NAND, waardoor een capaciteit wordt bereikt die voorheen alleen beschikbaar was bij SSD’s. De nieuwe 1TB microSD-kaart doorstaat de strengste tests en is zeer betrouwbaar, zelfs in uitdagende omgevingen, met bescherming tegen water, extreme temperaturen, vallen, slijtage, röntgenstraling en magnetische velden.

De 256GB SD Express microSD-kaart zal later dit jaar verkrijgbaar zijn en de 1TB UHS-1 microSD-kaart zal in het derde kwartaal van dit jaar op de markt komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.