Ads Top

Servers illegale streamingdienst ontmanteld in Den Haag

In Den Haag en op twee andere plekken in Nederland zijn servers uit de lucht gehaald die werden gebruikt om illegaal materiaal aan te bieden van bekende tv-kanalen en videodiensten. De servers werden gehuurd door een criminele organisatie die voornamelijk opereerde vanuit Spanje.

Naar schatting 2 miljoen klanten hebben sinds de actie geen toegang meer tot hun illegale video's. Ze konden tegen een kleine vergoeding tot zo'n 40.000 televisiezenders, films en online videodiensten bekijken zoals Netflix, Amazon en HBO.

De organisatie kon naar schatting zo'n 15 miljoen euro winst maken.

Servers om de video's aan te bieden stonden verspreid over verschillende landen. In totaal zijn 50 servers opgedoekt, in Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Denemarken, Zweden, Tsjechië, Polen en Spanje. In Spanje, Denemarken, Zweden en Duitsland werden in totaal 11 verdachten opgepakt.

De actie was het resultaat van een internationale samenwerking met een belangrijke bijdrage van de IRC's (Internationale Rechtshulp Centrum) in Den Haag, Amsterdam, Midden-Nederland, Oost-Nederland en Zeeland-West-Brabant, onder toezicht van Eurojust.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.