Ads Top

Met ‘NPO Samen’ kijk je tv op afstand, maar toch met elkaar

NPO lanceert NPO Samen. Deze nieuwe functionaliteit maakt het voor iedereen mogelijk om via NPO Start met meerdere mensen tegelijk een NPO-programma te kijken en er via de webcam samen direct over te chatten.

Voor NPO Samen werkt de NPO samen met technologiebedrijf Sceenic, dat vorig najaar als één van de drie winnaars uit de bus kwam bij de Innovatie Challenge rond het Eurovisie Songfestival, een wedstrijd waarbij werd gezocht naar vernieuwende interactieve toepassingen.

Hoewel het Songfestival zelf is uitgesteld, heeft de NPO de toepassing samen met Sceenic verder uitgewerkt, met NPO.nl/Samen als resultaat. De toepassing is de komende maanden als experiment beschikbaar voor vele programma’s van de Publieke Omroep die via NPO.nl beschikbaar zijn.

Ga op NPO.nl op zoek naar het programma dat je samen met anderen wil gaan kijken, zet je webcam aan en klik op het ‘Kijk samen’-icoon. Er verschijnt een scherm waar je je naam kunt invullen. Daarna treed je de NPO Samen-omgeving binnen. Zet het geluid van je webcam aan en nodig vrienden of familieleden uit. De link kun je direct delen per whatsapp, mail of andere sociale media.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.