Ads Top

Grotere ondertiteling op tv dankzij superslim apparaatje

Als de leeftijd vordert, gaat het gezichtsvermogen vaak steeds iets verder achteruit. Veel mensen merken dat bijvoorbeeld tijdens het tv-kijken.

Een veelgehoorde klacht is dat het lezen van de ondertiteling in de loop der tijd lastiger wordt.
Dankzij de VO-box van het Delftse technologiebedrijf Solutions Radio wordt de ondertiteling met een druk op de knop realtime vergroot en in een andere kleurstelling geplaatst. Hierdoor is de ondertiteling ook op afstand weer goed leesbaar. Om dit realtime mogelijk te maken heeft Solutions Radio als eerste ter wereld verschillende hele innovatieve technologieën gecombineerd.

Om de ondertiteling te kunnen vergroten, moet de software eerst de ondertiteling uit het bewegende beeld kunnen ‘lezen’. Om de snelheid te kunnen garanderen, wordt een speciale, zelfontworpen OCR-oplossing (Optical Character Recognition) toegepast.

De VO-box kan de ondertiteling tot twee keer zo groot weergeven op het scherm. Bovendien kan de kijker het contrast zelf aanpassen door de kleur van de letters en/of de achtergrond te wijzigen. Daardoor zijn de ondertitels nog eenvoudiger te onderscheiden en sneller te lezen.

De VO-box wordt met behulp van een HDMI-kabel aangesloten tussen de decoder en de televisie. Ook voor Netflix, Uitzending Gemist of andere on-demand programma’s die via een HDMI-signaal worden uitgezonden, wordt de ondertiteling vergroot en in het gekozen contrast weergegeven. Het apparaatje bestaat uit een kleine box van ongeveer 10cm bij 10cm en hoeft slechts eenmaal te worden ingesteld met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.