Ads Top

Denon introduceert eerste 8K-ready AV-receivers ooit

Denon heeft allereerste 8K-ready AV-receivers ooit aangekondigd. De Denon AVC-X6700H, AVC-X4700H, AVC-X3700H en AVR-X2700H (DAB+), die voortbouwen op de AVR-X Serie, luiden volgens de fabrikant de 'volgende superieure generatie in op het gebied van thuisbioscoop, muziek en gaming'.

De nieuwe Denon X-Serie AV-versterkers en -receivers leveren benutten de voordelen van de nieuwste HDMI-technologieën. Zo is er een 8K HDMI-ingang met 8K/60Hz en 4K/120Hz passthrough, nieuwe HDR-ondersteuning inclusief HDR10+ en Dynamic HDR en een nieuwe HDMI-functie genaamd Quick Media Switching (QMS), waarmee een bron direct de resolutie of framerate kan wijzigen om schermverduistering te voorkomen. Voor buitengewone kleuren, helderheid en contrast ondersteunen de nieuwste X-Serie-modellen nog steeds HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision, evenals 4:4:4 Pure Color subsampling en BT.2020 passthrough.

Voor gamers is er 4K/120Hz passthrough en Variable Refresh Rate (VRR) om frame tearing te verminderen.

De Denon X-Serie kan bestaande HD- en 4K-content opschalen tot 8K zodat iedereen met een 8K tv of beamer de scherpste beeldkwaliteit krijgt.

De nieuwe Denon X-Serie AVR's ondersteunen verder eARC (enhanced Audio Return Channel). Deze standaard levert ongecomprimeerde en object-gebaseerde audio van de tv naar de receiver via een enkele HDMI-kabel. Tv's spelen video direct af vanuit tv-apps met de best beschikbare beeldkwaliteit - 4K of 8K - terwijl de receiver het best beschikbare surroundformaat identificeert en weergeeft.

Met eARC en de nieuwste HDMI-connectiviteit tot wel 8K Ultra HD bieden de nieuwe X-Serie receivers naadloze verbindingen met de nieuwste 8K-tv's, streaming apparaten, gameconsoles en andere afspeelapparaten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.