Ads Top

Videoland met de stem te besturen

Videoland, maar ook Buienradar en RTL Nieuws, kunnen voortaan in het Nederlands met de stem worden aangestuurd met behulp van de Nederlandstalige versie van de Google Assistant app.

Het is nu niet meer nodig om de apps handmatig te openen en er doorheen te bladeren. Activeren is heel simpel: je hoeft bijvoorbeeld alleen te zeggen Vraag Buienradar of het gaat regenen in Zandvoort en je krijgt de gesproken regenverwachting voor jouw locatie via de smartphone of tablet te horen.

Buienradar, het eerste Nederlandse weerplatform dat via de Google Assistent is te raadplegen, biedt de gebruiker antwoord op vragen over het weer vandaag, is er muggenoverlast of zijn er pollen in de lucht voor jouw locatie.

De Google Assistent is op dit moment alleen beschikbaar op smartphones en tablets. Google Home, de slimme speaker waarin de Google Assistent geïntegreerd is, verschijnt later dit jaar.

In combinatie met de koppeling met Chromecast zal de gebruiker van Videoland met slechts zijn stem dan de opdracht kunnen geven om een video direct op zijn tv af te spelen.    


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.