Ads Top

TNO dochter werkt aan flexibele schermen

Nederland wil een belangrijke rol spelen bij de productie van een nieuwe generatie flexibele OLED-displays. En nu is een volgende belangrijke stap gezet: TNO dochter SALDtech kondigde donderdag een investeringsronde aan met risicokapitaalfonds Innovation Industries.

Experts van TNO demonstreerden enkele jaren terug een technologie om de nieuwe generatie OLED-displays te fabriceren voor televisies, tablets en smartphones. Het gaat om een methode om heel dunne lagen functionele materialen op grote oppervlakken glasplaat aan te brengen. Dat was tot dan toe nog geen enkele partij gelukt.

Deze schermen hebben veel hogere resoluties, betere kleuren, een groter formaat en moeten ook buigbaar zijn. Vooral dat laatste is een belangrijke kenmerk: flexibele schermen zijn nodig voor opvouwbare smartphones of draagbare elektronica. Je zou een smartphone kunnen ontwikkelen die als armband fungeert.

Met de technologie van TNO, die ontwikkeld wordt in Eindhoven, wordt voor het eerst ook massaproductie mogelijk, iets dat tot voor kort erg moeilijk was. “Er zijn maar een paar partijen wereldwijd mee bezig”, zegt CTO Paul Poodt van SALDtech tegen Emerce.

Wat ASML is voor de chipsindustrie moet SALDtech worden de productie van OLED-schermen: een ‘unieke en wereldwijd onmisbare onderneming’ die de fabrikanten, voornamelijk gevestigd in Azië, machines levert om de nieuwe displays te maken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.