Ads Top

Vijf tips van Amazon Prime Video voor boekenliefhebbers

Op maandag 23 april is het Wereldboekendag en ter ere hiervan tipt Amazon – in willekeurige volgorde – de ultieme top vijf Prime Original boekverfilmingen van bekroonde werken.

Deze nieuwe serie is gebaseerd op het Pulitzer Prize winnende boek van Lawrence Wright. The Looming Tower kijkt terug op de groeiende dreiging van Osama Bin Laden en Al-Qaida eind jaren ’90 en werpt een controversiële blik op hoe de rivaliteit tussen de CIA en de FBI mogelijk onbedoeld de weg vrij maakte voor de aanslagen op 11 september 2001 en de Irakoorlog. De serie volgt leden van de I-49 Squad in New York en Alec Station in Washington, D.C., de terrorismebestrijding divisies van de FBI en CIA, terwijl ze de wereld rondvliegen in een strijd om informatie die ze voor een gezamenlijk doel nodig hebben – ze proberen een dreigende aanval op Amerikaanse bodem te voorkomen.

Wekelijks verschijnt een nieuwe aflevering van The Looming Tower op Amazon Prime Video. Fans die nu de eerste afleveringen bingewatchen zijn precies op tijd bij om de seizoensfinale in mei te zien.

The Man in the High Castle (seizoen 1 en 2)

The Man in the High Castle is gebaseerd op het boek van Philip K. Dick dat in 1962 de Hugo Award heft gewonnen en verkent wat er zou zijn gebeurd als de Geallieerden de Tweede Wereldoorlog hadden verloren. Zo’n 15 jaar na het verlies zijn de Verenigde Staten en de rest van de wereld verdeeld tussen het imperialistische Japan en Nazi Duitsland, de dominante wereldmachten. Naarmate de spanning tussen beide machten toeneemt, komen Amerikaanse burgers in opstand tegen de regimes. Terwijl Duitsland een groot deel van de oostkust regeert en Japan de westkust domineert, zijn de Rocky Mountains een ‘neutrale zone’ geworden – en een voedingsbodem voor rebellen aangevoerd door een mysterieuze figuur die bekend staat als ‘the Man in the High Castle’.

Philip K. Dick’s Electric Dreams
De sci-fi serie is gebaseerd op verschillende verhalen van de bekroonde sciencefiction auteur Philip K. Dick. Elke aflevering van de 10-delige serie speelt zich af in een unieke wereld – van de verre uithoeken van het heelal tot dichterbij huis en van 5 tot 5.000 jaar in de toekomst. De verschillende verhalen hebben één ding gemeen: centraal staat het universele belang en de rol van de mensheid. De serie toont niet alleen de vooruitziende blik van Philip K. Dick, maar vooral ook de tijdloze aantrekkingskracht van zijn verhalen. De sterrencast bestaat onder andere uit Steve Buscemi, Bryan Cranston, Greg Kinnear, Anna Paquin, Richard Madden en Liam Cunningham.

American Gods
American Gods is gebaseerd op het bekroonde boek van levende fantasy legende Neil Gaiman. De hoofdrollen worden vertolkt door Ricky Whittle als Shadow Moon, Ian McShane als Mr. Wednesday en Emily Browning als Shadows vrouw, Laura Moon. Wanneer Shadow Moon wordt vrijgelaten uit de gevangenis ontmoet hij de mysterieuze Mr. Wednesday. Een ontmoeting die zijn hele leven op z’n kop zal zetten. Stuurloos na de recente dood van zijn vrouw, wordt Shadow ingehuurd als Mr Wednesday’s bodyguard. Hij komt terecht in een wereld die hij moeilijk kan begrijpen – een verborgen wereld waar magie bestaat, en waar de Oude Goden de groeiende macht van de Nieuwe Goden vrezen. Mr. Wednesday wil een coalitie vormen van Oude Goden om hun bestaansrecht in dit nieuwe Amerika te verdedigen en om de invloed die ze zijn verloren te herwinnen.

Nieuw vanaf 2019…Good Omens
Deze 6-delige serie is geschreven door Neil Gaiman (American Gods) en gebaseerd op de populaire bestseller Good Omens van fantasylegende Terry Pratchett (Hogfather) en Gaiman. Michael Sheen zal de rol van ietwat pietluttige engel en boekenverkoper Aziraphale vertolken en David Tennant kruipt in de huid van zijn tegenpool, dare devil Crowley. Beide karakters verblijven sinds The Beginning als stervelingen op aarde en zijn in de loop der tijd bijzonder op hun leven en elkaar gesteld geraakt. Het is dan ook ontzettend slecht nieuws voor beiden dat de wereld op zaterdag vergaat, als de Hemel en de Hel hun zin krijgen. Aanstaande zaterdag, om precies te zijn. Net voor het avondeten. De legers van Goed en Kwaad verzamelen zich, Atlantis is herrezen en de spanning loopt op. De Vier Ruiters van de Apocalyps zijn klaar voor de rit. Alles lijkt te gaan volgens het Goddelijke Plan, totdat blijkt dat de Antichrist nergens te bekennen valt.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.