Ads Top

45 procent huishoudens wil vasthouden aan traditioneel tv-abonnement

45 procent van de Nederlandse huishoudens kijkt liever tv via een traditioneel abonnement dan dat men overstapt naar online tv kijken. Daarmee lijkt er een einde gekomen te zijn aan de daling van het aantal huishoudens dat aangeeft wel belangstelling te hebben voor een overstap.

Volgens het marktonderzoeksbureau Telecompaper was er al jaren sprake van een gestage daling van het aantal huishoudens dat vast wilde houden aan hun bestaande tv-abonnement. Tussen het eerste kwartaal van 2015 en dat van 2017 was er een daling van 59 procent naar 41 procent.

Bij de meting onder respondenten van het Telecompaper Consumer Insights-panel in het derde kwartaal van 2017 was er een trendbreuk. 44 procent gaf toen aan gewoon traditioneel tv af te willen blijven nemen. Die trendbreuk heeft in het eerste kwartaal van 2018 dus doorgezet.

Uit het onderzoek onder Nederlandse huishoudens blijkt verder dat 3 procent verwacht binnen twee jaar het traditionele tv-abonnement de deur uit te doen. Nog eens 4 procent verwacht dat binnen één jaar. Tijdens de meting uit het eerste kwartaal van 2017 was dat in beide gevallen nog 5 procent.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.