Ads Top

Natuurseries BBC ook komende jaren bij NPO

De NPO zendt ook de komende jaren een aantal indrukwekkende natuurseries uit dankzij een nieuwe driejarige overeenkomst met BBC Worldwide. De series zijn te zien bij de omroepen EO en NTR.

Tot het programmapakket behoren onder meer de nieuwe titels Dynasty (waarin vijf dierenfamilies langdurig worden gevolgd; de voice-over is van de iconische filmmaker David Attenborough) en Serengeti (over de flora en fauna in de Afrikaanse Serengeti).

De NPO heeft op de tv-beurs MIPTV in Cannes ook de hand weten te leggen op een groot aantal dramaseries zoals Bad Banks (AVROTROS), een Duitse reeks over de internationale bankierswereld met Barry Atsma in de hoofdrol. Tot de aankopen behoren verder het nieuwe Britse kostuumdrama Vanity Fair, de spannende Scandinavische series The Lawyer, Modus II, Beck, Springvloed seizoen 2, Sandham Murders seizoen 3 en het vierde en laatste seizoen van het zeer succesvolle The Bridge. Deze reeksen zijn te zien bij KRO-NCRV.

Op gebied van documentaires zijn eveneens verschillende aankopen gedaan, zoals Working with Weinstein (BNNVARA), waarin oud-medewerkers vertellen over hun ervaringen met Harvey Weinstein. Het vierdelige The Fourth Estate (VPRO) volgt een jaar lang de redactie van The New York Times in hun verslaggeving van het eerste jaar van president Donald Trump.

In The Coronation (EO) laat Queen Elizabeth zich interviewen om terug te blikken op haar kroning, in juni 65 jaar geleden. Regisseur Ron Howard gaat in The Beatles Eight days a week (NTR) op ontdekkingsreis naar de liveoptredens van The Beatles. Van hun vroege optredens in clubs tot grote optredens in uitverkochte stadions over de gehele wereld.

  


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.