Ads Top

RTL wil Videoland en RTLX samenvoegen

RTL wil op termijn zijn twee videodiensten Videoland en RTL XL samenvoegen. Dit biedt de basis voor verdere online activiteiten.

Directeur Sven Sauvé over deze stap: 'Videoland groeit harder dan ooit. Dat moet ook, want we willen niet alleen de marktleider zijn op tv, we willen ook de lokale nummer 1 in video on demand zijn. Onze video on demand activiteiten hebben ons veel geleerd over Fan Centric werken. Het gaat om continue toetsen als je iets ontwikkelt, leren van je fouten en soms betekent het kill your darlings als dat in het belang is van de consument. Door met onze abonnees te praten, weten we dat het een grote wens is om één plek te hebben waar je alles kunt zien en waar veel aandacht is voor Nederlandse content. Dit jaar nog maken we de stap om al onze online activiteiten samen te voegen.'

De reorganisatie die RTL gisteren aankondigde is nogal ingrijpend en gaat mogelijk ook banen kosten.

RTL Nederland lanceerde donderdag een nieuwe groeistrategie, waarbij de behoeften en drijfveren van consumenten centraal komen te staan. Het bedrijf laat de oude zendergerichte aanpak los en gaat voor een hechte relatie en directe interactie met zijn kijkers, volgers en bezoekers, via elk denkbaar kanaal en zelfs buiten het scherm.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.