Ads Top

Satellietaanbieder JOYNE dient klacht in tegen NPO

Satelliettelevisieaanbieder JOYNE heeft bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) een klacht ingediend tegen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wegens marktverstoring. De NPO eist sinds kort van Nederlandse tv-distributeurs een distributievergoeding van 0,45 euro per abonnee per maand voor de doorgifte van NPO 1, 2 en 3, terwijl deze publieke tv-zenders voor de consument gratis te ontvangen zijn via DVB-T en het internetplatform van de NPO.

JOYNE richt zich primair op consumenten die niet over een kabelaansluiting beschikken.

Nadat JOYNE bij de NPO bezwaar had gemaakt tegen betaling van de geëiste distributievergoeding, heeft de NPO JOYNE gesommeerd de doorgifte van de publieke zenders per 3 april 2018 te staken.

JOYNE heeft het Commissariaat voor de Media (CvdM) gevraagd de handelswijze van de NPO te toetsen aan de Mediawet. Nadat het CvdM heeft verklaard dat de NPO naar haar mening in deze kwestie niet in strijd met de Mediawet handelde, heeft JOYNE afgelopen week besloten een klacht in te dienen bij de ACM. Deze heeft JOYNE inmiddels laten weten deze zaak nader te zullen onderzoeken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.