Ads Top

Sony introduceert 'revolutionaire' α9-camera voor professionals

Sony heeft de nieuwe α9 (model ILCE-9) full-frame camera geïntroduceerd. Deze biedt volgens de fabrikant zelf supersnel continu fotograferen zonder black-outs tot 20 fps, 60 AF/AE-trackingberekeningen per seconde en een maximale sluitertijd van 1/32.000 seconde.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de 35-mm full-frame gestapelde Exmor RS CMOS-sensor, waarmee gegevens 20x sneller kunnen worden opgeslagen. Deze sensor is gekoppeld aan een BIONZ X-verwerkingssensor en een front-end LSI die de algehele prestaties maximaliseert.

De α9 heeft ook een trillingsvrije, elektronische en geluidloze sluiter tegen vervorming zonder mechanisch spiegel- of sluitergeluid, waardoor de camera bij uitstek geschikt is voor situaties waarin stilte een absolute vereiste is. Met het oog op maximale bruikbaarheid en betrouwbaarheid is de camera voorzien van een nieuwe Z-batterij, die ongeveer 2,2x meer capaciteit biedt dan W-batterijen en van twee sleuven voor SD-mediakaarten, waaronder één met ondersteuning voor UHS-II-kaarten. Ook is er een Ethernet-poort geïntegreerd en zijn er tal van nieuwe instellingen, knoppen en aanpasbare opties toegevoegd die essentieel zijn voor professioneel gebruik.

De α9 heeft een geheel nieuwe Quad-VGA OLED Tru-Finder met hoge resolutie en hoge luminantie met circa 3.686k punten voor een extreem gedetailleerde reproductie van details.

De α9-camera wordt vanaf juni 2017 verkocht in de Benelux voor een prijs van circa 5300 euro.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.