Ads Top

Honderden gedupeerden door niet geleverd product van Nonstopplayer

Het bedrijf Nonstopplayer verkocht kastjes waarmee je voor een eenmalig vast bedrag onbeperkt series en films kunt kijken. Belofte: binnen enkele werkdagen wordt het kastje geleverd. Maar klanten ontvangen niks, horen niks en krijgen geen geld terug, meldde VARA Kassa zaterdag.

Nonstopplayer maakt gebruik van software waarmee je via verschillende links content kunt bekijken die uit illegale bron verkregen zijn. In Nederland is het op dit moment niet illegaal om als consument content uit illegale bron te streamen, waar illegale content downloaden (waarbij wél een kopie wordt opgeslagen) al wel verboden is. Bij het Europese Hof van Justitie ligt een zaak die Stichting Brein heeft aangespannen om voorgeprogrammeerde mediaplayers die een software bevatten te verbieden.

Het kastje wordt niet meer geleverd omdat M7 (Canal Digitaal) en Ziggo hebben geeist dat de activiteiten per direct worden gestaakt. Ook had het bedrijf achter de speler problemen met hostingbedrijven. 

Eigenaar Ramazan Sahin laat in een reactie weten te betreuren dat de zaken zo zijn gelopen. Volgens Sahin kunnen mensen die een kast je hebben ontvangen deze terugsturen. Mensen die nog wachten op een mediaplayer kunnen volgens hem hun geld terugkrijgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.