Ads Top

BREIN: 'Meteen stoppen met verkoop mediaspelers'

Stichting BREIN wijst verkopers van (illegale) mediaspelers erop dat zij nu per direct moeten stoppen met de distributie, anders worden zij in rechte aangesproken met een verbod op verbeurte van een dwangsom, schadevergoeding en volledige proceskostenvergoeding. Er zijn in Nederland zeker een honderdtal aanbieders van dit soort spelers.

De hoogste Europese rechter ​(HvJEU) ​wees vandaag arrest in de BREIN / Filmspeler zaak. Het Hof bepaalde dat ​de verkoop van mediaspelers inbreuk maakt als daarop add-ons zijn geïnstalleerd die linken naar streaming websites met illegaal aanbod. Ook bepaalde het Hof​ dat het maken van een tijdelijke kopie bij streamen geen rechtmatig gebruik oplevert.

'Verkopers hebben​ hun klanten vals voorgelicht ​door te stellen dat streamen uit illegale bron legaal is', zegt BREIN directeur Tim Kuik. 'Ik raad kopers ​a​an ​de spelers terug te sturen en hun geld terug te vragen.​ Doorgaan met streamen uit illegale bron maakt inbreuk en de illegale spelers mogen niet worden doorverkocht.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.