Ads Top

Bioscoopketen Vue scoort beste dag ooit

Bioscoopketens hebben vooralsnog weinig last van Netflix en consorten. Vue meldt vandaag dat het hoogste bezoekersaantal ooit is gehaald. De zalen trokken gisteren 28 december ruim 42.000 bezoekers. De publiekstrekkers zijn Rogue One: A Star Wars Story, Sing, Fantastic Beasts And Where To Find Them, Passengers (films in Dolby Atmos) en de Nederlandse bioscoophit Soof 2.

De kerstvakantie zorgt voor een stroom aan bioscoopbezoekers in Vue vestigingen door heel het land. Dagrecords werden er gehaald door vestigingen Vue Alkmaar, Vue Apeldoorn, Vue Hilversum, Vue Eindhoven en Vue Vlaardingen. Eerder deze vakantie mocht Vue Alkmaar de 300.000ste bezoeker na de opening in februari 2016 ontvangen en Eindhoven de 500.000ste bezoeker.

Sinds de overname van de Nederlandse JT Bioscopen in 2015 en de topdrukte rondom de feestdagen, ziet Vue de kaartverkoop stijgen. In deze kerstvakantie zal Vue ook de vier miljoenste bezoeker ontvangen, een mijlpaal voor de bioscoopketen.

Vanaf november 2016 zijn alle 21 theaters van voormalig JT Bioscopen gerebrand zijn naar Vue. De bioscoopketen zag al een stijging in het marktaandeel. Deze groei is ook terug te vinden in het aantal unieke geregistreerde Vue gebruikers, die met gemiddeld 25.000 per maand stijgt. Online verkoop wordt steeds belangrijker en de app downloads laten dan ook een forse stijging zijn met gemiddeld ruim 10.000 per maand. Inmiddels heeft Vue de 100.000ste like op Facebook verwelkomt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.