Ads Top

Technologie achter de samsung S7 (i.m.)

Sinds 11 maart 2016 is de Samsung S7 onder andere verkrijgbaar op mobiel.nl. Natuurlijk zijn de liefhebbers van Samsung nieuwsgierig naar de specificaties van de telefoon en hoe hij eruit ziet. Wat vooral opvalt, is dat Samsung met dit nieuwe toestel voortborduurt op het succes van voorgaande smartphones en daarbij gebruik maakt van moderne nieuwe technologieën. Dankzij deze technologieën heeft de smartphone nieuwe functies en verwachten we dat deze populair zal worden.

De motor
Voor de prestaties van de smartphone is de binnenkant uiteraard zeer belangrijk. Samsung heeft met de S7 kosten nog moeite gespaard om deze te voorzien van een goede chip. In Europa draait de Galaxy s7 namelijk om de Exynos 8890-soc. Voor het eerst in de geschiedenis maakt Samsung gebruik van vier eigen Exynos M1-cores, ondersteunt door A53-cores van ARM Cortex. Natuurlijk heeft de fabrikant ook gedacht aan hoe lang deze chipset het volhoud. Daarom beschikt de Galaxy S7 ook nog eens over een vloeibare koeling, waardoor de chipset niet oververhit raakt en de goede prestaties lang vol kan houden.

Stof- en waterdicht
Ook voor de buitenkant van de S7 is gebruik gemaakt van de meest moderne technologieën. Hierdoor is Samsung erin geslaagd om de telefoon opnieuw stof- en waterdicht te maken. Dat lukte al eens met de Samsung Galaxy S5 die, evenals de S7, een IP68-rating kreeg. Dat houdt in dat de telefoon maar liefst een half uur onder water kan liggen zonder dat dit schadelijke gevolgen heeft. Het gaat daarbij overigens wel over een diepte van maximaal 1,5 meter. Bij de Galaxy S5 werden er echter klepjes gebruikt die door de meeste gebruikers niet gewaardeerd werden. Bij de nieuwe Samsung zin deze klepjes niet gebruikt en lijkt het erop dat het gebruikte materiaal genoeg is om water en stof tegen te houden.

Opslaggeheugen
Ook voor de technologie achter het opslaggeheugen is indrukwekkend. Dankzij de UFS 2.0-technologie ontstaat er een leessnelheid van bijna 400 MB per seconde en wordt er data geschreven op een snelheid van 68 MB per seconde. De Galaxy S7 is daarmee de snelste Android smartphone.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.