Ads Top

Nederlandse zenders geen must bij overstap online tv

Steeds minder Nederlanders vinden het belangrijk dat de zenders van NPO, SBS en RTL beschikbaar zijn via een online abonnement, als voorwaarde om hun reguliere tv-abonnement voor een dergelijk abonnement in te ruilen. Minder dan helft vindt dat deze zenders via een online tv-abonnement beschikbaar moeten zijn, willen zij overwegen het oude tv-abonnement op te zeggen.  Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Bij de NPO gaf in maart 48 procent van de respondenten aan dat minimaal deze zenders via OTT te zien moeten zijn, in september 2015 was dat nog 55 procent, aldus metingen onder het Telecompaper Consumer Panel in maart 2016 en september 2015. Bij de meting afgelopen maart gaf verder 50 procent aan dat de zenders van RTL lineair op internet te bekijken moeten zijn, als voorwaarde voor het willen opzeggen van het tv-abonnement. In september 2015 was dat nog 57 procent. Bij de SBS-zenders is het percentage gedaald van 51 naar 43 procent.



Ook sportzenders en buitenlandse zenders blijken bij mannen belangrijker dan bij vrouwen tijdens de meest recente meting: 21 procent voor mannen bij sportzenders en 17 procent bij buitenlandse zenders, versus respectievelijk 10 procent en 12 procent van de vrouwen. Vrouwen vinden de kinderzenders belangrijker: 12 procent tegen 7 procent van de mannen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.