Ads Top

Tv markt in beweging, maar zenderaanbod niet

In 2015 worden, in vergelijking met 2014, meer tv-pakketten aangeboden, mede door het uitgebreide aanbod van internet. Analoge televisiepakketten zijn daarentegen verder gemarginaliseerd; die zijn bij geen enkele pakketaanbieder meer afzonderlijk te koop, alleen nog in combinatie met een digitaal pakket. Dat schrijft het Commisariaat voor de Media in zijn Mediamonitor.

De analoge pakketten bevatten minder zenders dan vorig jaar en vrijwel alle zenders kunnen ook via de digitale standaardpakketten worden bekeken. Het verschil tussen digitaal en analoog tv-kijken wordt aan de aanbodkant dus steeds groter.

Het muziekgenre is iets gegroeid, met name doordat er vijf MTV-zenders zijn bijgekomen. Verder is het zenderaanbod in 2015 nog steeds divers te noemen. Bovendien worden in alle standaardpakketten steeds meer HD-zenders aangeboden, de uitzendkwaliteit neemt toe.

Sinds het onderzoek in 2014 hebben zich veel ontwikkelingen voorgedaan op de markt van pakketaanbieders. Zo zijn UPC en Ziggo vanaf april 2015 als één aanbieder verder gegaan, heeft M7 (Canal Digitaal) zijn merk Online groter in de markt gezet en heeft KPN aangekondigd met een app te zullen komen waarmee consumenten een mobiel televisieprogrammapakket kunnen afnemen: Play. Dit laat zien dat de markt voortdurend in beweging is, al toont het onderzoek tegelijk aan dat het zenderaanbod niet zo snel verandert.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.