Ads Top

Sony introduceert a68-camera met A-mount en 4D FOCUS

De nieuwe α68 (ILCA-68)-camera van Sony biedt fotografen nu nog meer creatieve mogelijkheden om met A-mount lenzen aan de slag te gaan, zo laat het bedrijf weten. De α68 beschikt over diverse professionele functies van de α77 II en is daarnaast uitgerust met een 4D FOCUS-systeem, dat uitstekende AF-prestaties biedt bij complexe opnameomstandigheden – zelfs bij omgevingslicht tot EV-2.

Dit fasedetectiesysteem gebruikt 79 autofocusdetectiepunten (waaronder 15 kruispunten), plus een F2.8 AF-sensorpunt voor weinig verlichte omgevingen. Dit zorgt voor een snelle AF met een ruim bereik en voorspellende tracking die snel bewegende onderwerpen zonder moeite volgt. Dankzij de unieke Translucent Mirror Technology van Sony biedt de α68 bovendien een constante AF-tracking, zelfs bij doorlopende opnames aan 8 fpsii.

Gebruikers kunnen met de α68 rekenen op een hoogwaardige beeldkwaliteit dankzij de 24MP APS-C Exmor CMOS-beeldsensor met groot ISO-gevoeligheidsbereik van 100-25600. De combinatie van een snel BIONZ X-beeldverwerkingssysteem (voor gedetailleerde reproductie en vermindering van diffractie) en zonespecifieke ruisonderdrukking zorgt voor haarscherpe opnames.

Voor Full HD-opnamen wordt gebruik gemaakt van de XAVC Sv-indeling met een beeldverwerking tot 50 Mbps, die gedetailleerd is en weinig ruis vertoont. Dankzij de Translucent Mirror Technology beschikt de α68 tevens over een continue autofocus die bewegende subjecten moeiteloos volgt. Dit resulteert in heldere, professionele beelden, ongeacht het gekozen opname-format.

De camera is voorzien van een heldere OLED Tru-Finder met een kadering van 100%. Dit garandeert een exacte weergave van wat de gebruiker wenst op te nemen. Het hoge contrast en de getrouwe kleurenreproductie dragen ertoe bij dat handmatig scherpstellen probleemloos verloopt.

Naast de Tru-Finder is de camera uitgerust met een lcd-scherm van 2,7 inch dat tot 135 graden omhoog en 55 graden omlaag gekanteld kan worden, zodat vanuit de meest uiteenlopende opnamehoeken beelden vastgelegd kunnen worden. Aan de bovenzijde van de α68 is de camera van een apart display met verlichting voorzien. Dit kan gebruikt worden om snel de camera-instellingen te controleren wanneer vanuit de hand dan wel vanaf een statief gewerkt wordt.


De nieuwe α68-camera met verwisselbare lens en A-mount bevestiging is verkrijgbaar vanaf maart 2016 voor 600 euro of 700 euro, met de DT18-55mm F3.5-5.6 SAM II A-mount lens. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.