Ads Top

Panasonic tolt nieuwe 'Post Focus'-technologie uit

Panasonic stimuleert fotografen om eerst opnames te maken en pas later scherp te stellen met de nieuwe functie Post Focus. Daarmee kunnen fotografen met één druk op de knop elk deel van een beeld selecteren dat ze scherp willen hebben.

Post Focus is een toepassing op de bestaande 4K-fototechnologie van Panasonic. Het voorkomt niet alleen onscherpe, mislukte beelden, maar biedt volgens het bedrijf ook meer creatieve vrijheid. Via een firmware-update is deze functie nu beschikbaar voor de LUMIX DMC-GX8, DMC-G7 en DMC-FZ300.  

De Post Focus-functie kon worden gerealiseerd door de DFD (Depth From Defocus) autofocustechnologie te combineren met de 4K-technologie van Panasonic. Burst-opnames in 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) worden vastgelegd bij 30 fps terwijl er op 49 delen van het beeld wordt scherpgesteld bij verschillende scherptedieptes.
  
Het gebruik van de Post Focus-functie is heel eenvoudig. Tijdens het bekijken van de beelden hoeft de fotograaf alleen maar dat deel van de foto aan te raken dat hij scherp wil hebben. Vervolgens wordt een nieuw beeld met het nieuwe scherpstelgebied aangemaakt als aparte foto. 

Daarnaast kan deze functie worden gebruikt voor creatieve doeleinden bij verschillende soorten fotografie, zoals portretten, landschapsopnames en vooral macro-opnames waarbij men maximale controle wil. Ook kan men gebruikmaken van Focus Peaking, 5x zoom en andere nauwkeurige instellingen voor nog meer controle over het scherpstellen. Van één foto kunnen verschillende versies worden gemaakt door te veranderen welk deel van het beeld juist wel of niet scherp is. Dit zorgt ervoor dat de fotograaf de beste opname kan selecteren en geen onscherpe, mislukte foto's meer maakt. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.