Ads Top

Nu ook HDTV in rurale gebieden

HD televisie kan vanaf nu ook worden aangeboden in het buitengebied. Een eerste stap zet KPN vandaag in de gebieden waar de snelheden het laagst liggen. Voor een kleine 100.000 huishoudens komt KPN met een innovatieve oplossing door gebruik te maken van het mobiele 4G-netwerk. Internet Buitengebied via 4G is vanaf vandaag voor geselecteerde buitengebieden beschikbaar. Daarnaast zal KPN de komende jaren investeren in glasvezelaanleg en koperupgrades in kleinere dorpskernen en rurale gebieden.

Internet Buitengebied via 4G is alleen beschikbaar voor zeer afgelegen woningen in rurale gebieden. Voor inwoners van buitengebieden die hiervoor in aanmerking komen is er een postcode-check beschikbaar op www.kpn.com/buitengebied. Internet Buitengebied via 4G kent twee abonnementsvormen, toegespitst op het doel en het gebruik (Interactieve televisie is geen onderdeel van deze oplossing).

Een groot deel van het buitengebied (circa 300.000 huishoudens) zal de komende jaren gaan profiteren van snel breedbandinternet. Dit wil KPN onder andere bereiken door de uitrol van glasvezel naar kleine kernen en de inzet van  innovatieve VDSL-technieken over het bestaande kopernetwerk. De internetsnelheid zal hierdoor fors toenemen en minimaal voldoende zijn voor triple play-diensten en interactieve TV in HD-kwaliteit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.