Ads Top

Ultracompacte digitale systeemcamera


Panasonic introduceert een ultracompacte digitale systeemcamera met verwisselbare lens. De nieuwe DMC-GF5 heeft een elegante en ultracompacte body en biedt zelfs bij hoge gevoeligheid een verbeterde beeldkwaliteit ten opzichte van zijn voorganger de GF3. Naast de basiseigenschappen die gebruikers van DSLR-camera's eisen, zoals een snel en nauwkeurig autofocussysteem, biedt de DMC-GF5 een groot aantal opties waardoor men meer artistieke mogelijkheden heeft, maar die het fotograferen toch eenvoudig houden. De camera is daarmee aantrekkelijk voor gebruikers die de overstap maken van een digitale compactcamera. Voor deze camera is een uitgebreid assortiment verwisselbare Micro Four Thirds-lenzen beschikbaar voor nog meer fotografische mogelijkheden en foto's met een superieure kwaliteit.
De DMC-GF5 is een compacte camera, met uitstekende foto- en videoprestaties voor een digitale systeemcamera met verwisselbare lens. De DMC-GF5 is voorzien van een nieuwe 12,1-megapixel Live MOS-sensor, die zorgt voor uiterst gevoelige signaalverwerking. Door optimalisatie van de 'on-chip' filter kunnen er beelden worden vastgelegd bij een nog hogere gevoeligheid van max. 12800 ISO (verbeterd ten opzichte van de GF3). Ook het fotodiode-circuit en uitleescircuit zijn geoptimaliseerd om de hoeveelheid ruis, die ontstaat tussen verwerking en uitlezen, te beperken. Daarnaast is het uitstekende ruisonderdrukkingssysteem van Panasonic voorzien van een nieuw NR-circuit dat ruis, die nog resteert na de laatste verwerkingsfase, volledig verwijdert.
De GF5 is ook voorzien van een vernieuwde Venus Engine beeldprocessor. De combinatie van 3DNR (3D Noise Reduction) en MNR (Multi-process Noise Reduction) zorgt ervoor dat zowel lichte als donkere partijen waarheidsgetrouw worden weergegeven met een minimale hoeveelheid ruis (bij opname in hoge gevoeligheid).
Alle camera's in de Lumix G Micro System serie gebruiken Contrast AF als scherpstelsysteem. In vergelijking met het Phase-difference AF-systeem, dat veel wordt toegepast bij DSLR-camera’s, biedt Contrast AF een grotere nauwkeurigheid, vooral bij opnames met een lichtsterke lens en een groot diafragma.
De Light Speed AF van de DMC-GF5 is met 0,09 seconde ultrasnel en met de hoge precisie Pinpoint AF kunnen zelfs snelbewegende onderwerpen duidelijk worden vastgelegd. Het geavanceerde Contrast AF-systeem maakt de DMC-GF5 niet alleen nauwkeuriger, maar ook aanzienlijk sneller dan DSLR-camera's met Phase-difference AF uit het topsegment.
In combinatie met de Touch AF-bediening gaat het instellen en het scherpstellen op een onderwerp ongelooflijk snel en eenvoudig, waardoor nooit een spontaan moment wordt gemist. De DMC-GF5 gebruikt de Contrast AF-functie ook om Full-area focus mogelijk te maken, waardoor er scherpgesteld kan worden op elk punt in het beeldveld. De touchscreen-bediening zorgt ervoor dat het kiezen van een compositie spontaan en intuïtief gebeurt.
Met behulp van de touchscreen-bediening van de DMC-GF5 kan men onmiddellijk scherpstellen op het onderwerp door het aan te raken op het LCD-scherm en kan men zelfs de sluiter bedienen. Nadat het onderwerp is vergrendeld door middel van een aanraking, volgt de fotocamera het onderwerp zelfs wanneer het beweegt, dankzij de functie AF Tracking. De DMC-GF5 is ook voorzien van de Pinpoint AF-functie, waardoor er nog nauwkeuriger kan worden scherpgesteld doordat het scherpstelgebied kan worden uitvergroot. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om scherp te stellen op de pupil in een oog.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.