Ads Top

EU handhaaft strengere energielabels voor televisies

De Europese Commissie heeft laten weten dat het de voorgestelde plannen voor strengere energielabels voor televisies niet opnieuw gaat herzien. Het gevolg is dat 8k-tv's en microleddisplays wellicht niet meer uit mogen komen in Europa.

De energievereisten voor televisies golden tot nu toe niet voor 8k-tv's en microledschermen. Vanaf 1 maart volgend jaar moeten deze twee categorieën voldoen aan dezelfde regels als 4k-televisies.

Onder meer de 8K Association is niet blij met de strengere regels. Zij vrezen dat er straks geen 8k-tv's meer verkocht mogen worden in de EU. De 8K Association vindt dat geen rekening is gehouden met de aanzienlijk hogere pixeldichtheid van 8k-schermen, waardoor het verbruik vanzelfsprekend hoger ligt.

Volgens de Commissie valt het allemaal wel mee: 'De informatie waar de Commissie over beschikt, bevestigt dat het voor fabrikanten mogelijk zal blijven om in sommige gevallen compatibele 8k-tv's aan te bieden nadat fabrikanten technische of softwarematige verbeteringen hebben doorgevoerd.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.