Ads Top

Play & Play More highlights december 2019

In december brengt Telenet weer een groot aantal films op de buis.

1994
Volledige seizoen beschikbaar vanaf 1 december in Play en Play More in de tv-theek
Omkoopschandalen, witwaspraktijken, smeergeldoperaties, politieke schandalen, expliciete naaktscènes en het succesverhaal Silvio Berlusconi. 1994 sluit mooi aan in het rijtje van gewaagde en sexy Italiaanse thrillerseries zoals ‘Romanzo Criminale’, ‘Gomorra’ en ‘The Young Pope’. In dit derde en laatste seizoen staan de complexiteit van politiek, macht en media, gekruid met tragische liefde, melodrama en plotwendingen weer centraal. Een stevige portie sensatie, megalomanie en vuile spelletjes geserveerd als een verrukkelijk driegangenmenu.

1994 blijkt een turbulent jaar te zijn voor Italie. Leonardo Notte probeert zijn macht te beschermen, Pietro Bosco zit met een vrouw in zijn hoofd en Veronica Castello moet beslissen met wie ze verder wil.

Creep Show S1
Volledige seizoen beschikbaar vanaf 22 december in Play en Play More in de tv-theek
Voer voor de absolute horrorliefhebbers. ‘Creep Show’ is gebaseerd op de gelijknamige horrorfilm uit 1982 van George A. Romero en geschreven door Stephen King. Het eerste seizoen werd bedolven onder positieve reacties van critici en fans en zette alvast de productie van een tweede seizoen in gang. De legendarische special effects maestro Greg Nicotero (‘Day of the Dead’, ‘Evil Dead II’, ‘The Walking Dead’) regisseerde enkele afleveringen. Het ultieme eindejaarscadeau voor horrorfans en nostalgici. Let zeker ook op de talrijke easter eggs.

Duistere horrorverhalen komen tot leven in deze horrorserie geïnspireerd door de gelijknamige George Romero-film uit 1982 en geschreven door Stephen King.

Doom Patrol S1
Première in de nacht van 15 op 16 december.
Elke maandagnacht om 3u op Play More Cinema en in Play en Play More in de tv-theek
Superhelden met een kantje af. Weeral superhelden, horen we je al roepen. Dat klopt, maar dit bizarre team van outcasts vormt een groep ‘superheroes’ zoals je nog maar zelden hebt gezien. Denk ‘Guardians of the Galaxy’, maar dan in het kwadraat. Dit is de bende die missies aanneemt die te bizar zijn voor hun grote broer, de Justice League. Het resultaat in opdrachten die je nog nooit eerder zag in een superheldenverhaal. ‘Doom Patrol’ is dan wel donker en grimmig, het barst ook van de waanzinnige humor en het ene na het andere WTF-moment.

Vikings S6
Première in de nacht van 6 op 7 december.
Elke zaterdagnacht om 3u op Play More Cinema en in Play en Play More in de tv-theek
Zwaarden die lijven doorboren, bijlen die lichaamsdelen aan stukken scheuren, pijlen die in ledematen vliegen en vuisten die schedels breken. Slijp je zwaard en hijs je in je harnas want seizoen 6 van Vikings belooft meer van dat lekkers. In dit laatste seizoen is het de beurt aan Bjorn om in de voetsporen van zijn vader Ragnar, koning te spelen. Maar zijn troon, hoe kan het ook anders in een serie als ‘Vikings’, is een doel voor vele bloeddorstige tegenstanders. Op één persoon kan hij alvast wel rekenen, zijn moeder Lagertha. Laat het finale seizoen maar starten!

If Beale Street Could talk
Vanaf 8 december
Première op 8 december om 21u op Play More Cinema. Doorlopend beschikbaar in de TV-theek.
De regisseur van 'Moonlight' levert opnieuw een verbluffend meesterwerk af. Het leven van een jong verliefd koppel wordt drastisch door elkaar geschud als de man verdacht wordt van verkrachting en in de gevangenis belandt. Regisseur Barry Jenkins goot deze tragische gebeurtenis in een melancholische gevoelige liefdesprent waarin sociale thema’s op prachtige wijze worden gecombineerd met poëtische toetsen van liefde en verlies. Gebaseerd op de gelijknamige roman van James Baldwin. Een van de favorieten voor de komende Oscarnominaties.

Pet Sematary
Vanaf 20 december
Première op 20 december om 21u op Play More Cinema. Doorlopend beschikbaar in de TV-theek.
Remake van een van de huiveringwekkendste verhalen van Stephen King. King is hot! Elk jaar verschijnen er wel enkele verfilmingen van zijn boeken, maar de laatste jaren wordt zijn oeuvre geplunderd. ‘It’ is het bekendste voorbeeld, maar ook ‘Pet Sematary’, een van zijn meest geliefde boeken, krijgt een remake-jasje aangemeten. Zet je schrap voor een pak angstaanjagende en afgrijselijke gebeurtenissen. Wees gewaarschuwd: je kijkt nooit meer op dezelfde manier naar je huisdier.

Vice
Vanaf 14 december
Première op 14 december om 21u op Play More Cinema. Doorlopend beschikbaar in de TV-theek.
De transformatieshow van Christian Bale, Part 7. Er bestaat geen grotere kameleon in de filmwereld dan Christian Bale. De Britse acteur verdwijnt elke keer opnieuw helemaal in zijn personage en pijnigt daarbij elke keer weer zijn eigen lijf en leden. Voor ‘Vice’ kruipt hij in de huid van het Republikeinse meesterbrein Dick Cheney, de rechterhand van president George W. Bush. Het levert een parel van een biopic op, met ook sterke Oscargenomineerde rollen van Amy Adams en Sam Rockwell. De film werd genomineerd voor 8 Oscars, o.a. Beste Film, Regie en Acteur.

Arctic
Vanaf 22 december
Première op 22 december om 21u op Play More Cinema. Doorlopend beschikbaar in de TV-theek.
Mad Mikkelsen vs. de natuur. Overlevingsdrama’s zijn er altijd al geweest, maar weinigen van hen kunnen tippen aan dit minimalistische oerdrama. Geen speciale effecten, maar rauwe cinema met een machtige vertolking van Mads Mikkelsen. De acteur die doorbrak met zijn rol van Le Chiffre in ‘Casino Royale’, maar ondertussen al meermaals bewezen heeft dat hij een van de beste acteurs van het moment is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.