Ads Top

Groeiend aantal Nederlanders wil van tv-abonnement af

Steeds meer Nederlanders willen hun tv-abonnement schrappen. 5 procent van de Nederlanders wil zelfs al binnen een jaar van het traditionele tv-abonnement af. Nog eens 8 procent denkt over meer dan twee jaar het tv-abonnement te zullen schrappen. Dat blijkt uit cijfers van het Telecompaper Consumer Insights-panel uit augustus 2019.

Vier procent van de respondenten wil binnen twee jaar te stoppen met traditionele tv, evenveel als tijdens de voorlaatste meting (januari 2019). In totaal is dus 17 procent van plan om het tv-abonnement uiteindelijk op te zeggen. 57 procent wil dat niet.

In een jaar tijd is de relevantie van het tv-abonnement duidelijk afgenomen. De opkomst van streaming-diensten zoals Netflix, Videoland en NPO Start Plus is hier mede debet aan. Steeds meer mensen worden ‘cord cutter’ en kiezen voor TVOD-diensten in plaats van het traditionele tv-abonnement. Onderzoek van Telecompaper uit september 2019 onderstreept deze trend.

Van de 57 procent Nederlanders die niet wil opzeggen, geeft een meerderheid als reden dat ze live tv willen blijven kijken (43%). Gedurende de twee voorgaande metingen was dit respectievelijk 48 procent en 44 procent. Wel zien we bij de nee-zeggers een zeer lichte stijging bij de mensen die zeggen dat andere mensen in het huishouden niet willen opzeggen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.