Ads Top

Sony lanceert Xperia 1

Een grote verrassing was het al niet meer: de lancering vanochtend van de Sony Xperia 1 op het Mobile World Congress in Barcelona. Zelfs de foto's waren al uitgelekt. 

De opvolger van de Sony Xperia XZ3 heet dus niet Xperia XZ4, maar de Xperia 1. Opvallend is het toestel zeker. Een langgerekt scherm vult vrijwel de hele voorkant. Het 6,5 inch OLED scherm heeft een beeldverhouding van 21 bij 9, zoals we van bioscoopfilms gewend zijn.Daaraan toegevoegd is remastering technologie voor meer contrast, kleur en helderheid.

Achterop het toestel bevinden zich drie camera’s, ook een primeur voor Sony. De Xperia XZ3 moest het nog met een enkele camera doen.

Naast een Snapdragon 855-chip is 128GB opslagruimte aanwezig, evenals Android 9.0 (Pie). Xperia 1 komt met Android 9 Pie in de lente van 2019 met een verkoopadvies-prijs van 949 euro.

Naast de Xperia 1 zijn ook de Xperia 10 en 10 Plus voor het eerst getoond.

Xperia 10 en 10 Plus beschikken over een slank randloos design met 21:9 Ultimate Wide Full HD+ scherm, dat volgens Sony ideaal is voor zowel het consumeren van entertainment als voor productiviteit.

De 21:9-filmopname van Xperia 10 en 10 Plus (in 4K) stelt de gebruiker in staat video's op te nemen met dezelfde beeldverhouding als filmmakers. Met de zogeheten multi-aspect ratio kun je de ideale grootte kiezen - kies bijvoorbeeld 21:9 om het scherm te vullen of 1:1 voor de perfecte Instagram-post.

Met de dubbele camera's op zowel Xperia 10 (13MP + 5MP) en Xperia 10 Plus (12MP + 8MP) kunnen hoogwaardige beelden met een artistiek Bokeh-effect worden vastgelegd, waardoor het onderwerp opvalt tegenover de onscherpe achtergrond.

Om nog creatiever te worden, beschikken zowel de hoofd- als de frontcamera's voor de Xperia 10 en 10 Plus over SteadyShot om video's zonder bewegingsonscherpte vast te leggen, zelfs in beweging.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.