Ads Top

Pas op voor scam sites met nepaanbiedingen voor films

Elke week krijgt Stichting BREIN tientallen meldingen over illegale aanbiedingen van de allernieuwste films terwijl die alleen nog in de bioscoop draaien. Vaak blijkt het daarbij te gaan om zogenaamde scam sites die op je gegevens uit zijn.

Hoe werkt dat? Mensen die bijvoorbeeld naar een bioscoopfilm zoeken, krijgen een link naar een site waar die gratis beschikbaar zou zijn. Die site ziet er op het eerste gezicht wel professioneel uit. Om de kopie te krijgen hoef je jezelf alleen nog maar even te registreren en ook betaalgegevens invullen. Hoezo betaalgegevens? Het is toch gratis? Om te controleren in welk land je woont, legt de site uit, want ze hebben alleen vergunning voor bepaalde landen. Je betaalt echt niets voor de dienst, zo verzekert de site.

Als je erin trapt dan krijg je ook niks. De site is er enkel op gericht om je gegevens afhandig te maken en die te verkopen. Of er niks van je rekening afgeschreven wordt? In elk geval niet voor het boek of de film die je nooit krijgt. Stichting BREIN neemt actie tegen fraudeurs die wèl illegale spullen leveren (gratis of tegen betaling, dat maakt niet uit) maar niet tegen oplichters die dat niet doen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.