Ads Top

iPad Air 2: dunner, sneller, maar geen revolutie

Sinds vrijdag liggen de nieuwe iPads in de winkel. Met Touch ID, de snelle A8X-chip en twee nieuwe camera’s is met name de iPad Air 2 weer een tikkeltje beter dan zijn voorganger, maar moet je de oude daarvoor inruilen?

Voor de iPhone 6 staan horden consumenten nog altijd in de rij, maar de iPad heeft die hebberige uitstraling niet meer. En dat is allemaal wel te verklaren, want de iPad is sinds 2010 eigenlijk niet wezenlijk veranderd. Apple heeft tot nu toe vooral de kaasschaaf gehanteerd om hem vele malen dunner en lichter te maken, en iedere iPad is weer een tikkeltje sneller, maar revolutionaire sprongen worden niet meer gemaakt.

Dunner? Jawel. Tot 6.1 millimeter dit keer, een gewichtswinst van 30 gram. Dat voel je, zelfs als je de vorige iPad Air gebruikte. Apple heeft de oorspronkelijke drie lagen van het retinadisplay namelijk teruggebracht tot één en daar is hooguit een antireflectiecoating overheen gegooid. Al heeft dat ook zijn nadelen: gaat het scherm kapot, dan is het geen kwestie meer van een laag die gerepareerd moet worden, maar moet het volle pond worden betaald.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.