Ads Top

Minicomputer maakt van tv multimedia jukebox

Het Nederlandse bedrijf Anaar heeft een nieuwe mini-computer ontwikkeld die het mogelijk maakt alle mogelijke bestanden, films en muziek uit PC, tablet, smartphone of ander apparaat draadloos af te spelen op de televisie. Zo verandert de Stealth Nighthawk F-117A de tv in een multimediale jukebox die gebruikers alle vrijheid geeft om zonder beperking films en muziek af te spelen.
Qua werking lijkt de Stealth Nighthawk F-117A op de Raspberry Pi minicomputer, al is hij half zo groot en heeft hij van de ontwerpers een netter jasje gekregen, waardoor hij eruitziet als een USB-stick. Door hem in de tv te pluggen kunnen mensen alle bestanden van servers, harde schijven en andere apparaten naar de beeldbuis streamen en via de afstandbediening van de televisie afspelen.
Door het gebruik van XBMC software ontstaat een open platform waardoor alle soorten bestanden af te spelen zijn, zonder afhankelijk te zijn van Apple of Google. De software scant alle media en creëert een persoonlijke bibliotheek. Er zitten zelfs playlist-  en slideshowfuncties op, een weerbericht en audiovisualisaties.
Door het gebruik van Linux software transformeert de televisie zelfs tot een PC waarop de gebruiker kan browsen of bestanden openen en opslaan.
De minicomputer kan overal naar meegenomen en op aangesloten worden, werkt via WiFi en wordt via de HDMI- en USB-poort op de televisie aangesloten. Hij verbruikt minder stroom, waardoor aansluiting op de USB-poort van de TV voldoende is. Via een verbinding met een SD-card kunnen intern bestanden worden opgeslagen.
Het creatieve IT-bedrijf uit Rotterdam wil de Stealth Nighthawk F-117A deze zomer in productie laten nemen en is daarvoor een crowdfundingsactie gestart op de populaire website Indiegogo. Ibrahim verwacht met 40.000 dollar te kunnen starten. Alle investeerders van 80 dollar krijgen in ruil voor hun vertrouwen een Stealth Nighthawk F-117A met toebehoren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.